Fruktkurver skaper arbeidsplasser

De fleste ser frem til helger og fridager med stor glede, men tenk om du aldri kunne jobbe igjen. Ingen utfordringer eller daglige oppgaver, gleden over en fridag ville ikke eksistert lenger, og hver dag ville vært den samme.

 

For mange uføre er det slik hverdagen er, og da er det lett å bli trist og lei, og føle seg overflødig i verden.

Heldigvis finnes det noen som har tatt initiativ. BAMA og en landsdekkende gruppe på 80 bedrifter har gått sammen om å starte Jobbfrukt.no, et samarbeid som har vært med på å skape mange arbeidsplasser rundt om i landet for mennesker med nedsatt arbeidsevne. De ansatte jobber her med å kvalitetssikre og pakke frukt i kurver som sendes ut til bedrifter.
 

Tilpassede arbeidsoppgaver

Torill Pedersen har jobbet med Jobbfrukt hos Unikum siden de startet med det i 2009. Og siden hun er ufør på grunn av en dårlig arm, er hun veldig takknemlig for å ha en jobb som tar hensyn til hennes behov.
– Her er de veldig flinke til å tilrettelegge arbeidsoppgavene for de ansatte. På grunn av armen min slipper jeg for eksempel å pakke frukt i kurvene, siden det ofte kan bli smertefullt i lengden.
I stedet har hun flere andre oppgaver som hun kan fylle arbeidstiden med.
– Det kan være å veie nøtter, legge dem i bokser og merke lokkene, brette kurver, endre menyen, eller pakke bobleplast. På formiddagen går det i ett, og det er alltid noe å gjøre, forteller hun.
 

Gule bananer og epler
uten blåveis

Fruktkurvene er et tilbud som bedrifter kan gi til sine ansatte ved å bestille et abonnement. Å ha gratis frukt tilgjengelig vil både være med på å skape trivsel, styrke helsen samt å gi ekstra overskudd i løpet av en arbeidsdag.

Jobbfrukt er også landsdekkende, så nesten uansett hvor i Norge dere har kontorer vil dere finne en leverandør i nærmiljøet. Og både produktene og kvaliteten er lik over alt. De ansatte har nemlig alle deltatt på såkalte Jobbfrukt-kurs.
– På Jobbfrukt-kursene lærer vi blant annet hvordan vi skal håndtere frukten. For eksempel kan det minste lille dunk gi et eple en blåveis. Også bruker vi selvfølgelig alltid hansker, sier hun.
Torill forteller også at all frukt som er overmoden eller har skader skal lukes vekk, slik at det bare er frisk frukt som sendes ut til kundene. En banan skal for eksempel ikke være for grønn, men heller ikke brun.
 

Støtte fra lokalmiljøet

Ønsker du å bestille et Jobbfrukt-abonnement til din bedrift vil du med andre ord motta femkilos-kurver proppfulle av frisk frukt, som du og dine ansatte kan kose dere med. Og siden frukten pakkes og sendes i ditt nærmiljø er dere samtidig med på å støtte verdifulle jobber i lokalsamfunnet.
– Jeg trives veldig godt i jobben min, og det har jeg gjort fra dag én. Det betyr veldig mye for meg at jeg har et trivelig sted å gå til hver dag, forteller Torill, og legger til at hun elsker når de får flere kunder. Da får de nemlig mer å gjøre.