En fruktkurv med mening

Jobbfrukt er et samarbeid mellom lokale bedrifter for personer med behov for arbeidsbistand og BAMA. Konseptet Jobbfrukt sysselsetter over 600 personer, som sammen leverer mer enn 20 000 fruktkurver til norske arbeidsplasser hver uke.

På spørsmål om hvorfor arbeidsplassen min burde bestille frukt fra Jobbfrukt i stedet for andre leverandører, svarer daglig leder i Jobbfrukt Sveinung Strand kontant.

– Fordi du i tillegg til å få levert kvalitetsfrukt på arbeidsplassen, tar et viktig samfunnsansvar og støtter verdifulle lokale arbeidsplasser. Er bedriften din for eksempel på Gjøvik, så er det personer med behov for arbeidsbistand i Gjøvik og omegn som pakker og leverer frukten til arbeidsplassen din, forklarer han.

Bidrar til en bærekraftig utvikling

Jobbfrukt er et riksdekkende konsept med 83 lokale Jobbfrukt-leverandører rundt om i landet, som totalt sysselsetter over 600 personer med ulike grader av yrkeshemming. BAMA stiller strenge krav til kvalitet på fruktkurvene. Derfor gjennomgår alle leverandørbedriftene en grundig opplæring i alt fra kunnskap om de ulike fruktene, hvordan de skal behandles og pakkes, til hygieneregelverk.

– For oss er det viktig å kunne tilby et anstendig arbeid for alle i samfunnet, sier Strand.

Arbeidsoppgavene i en Jobbfrukt-bedrift er varierte, som for eksempel plukking, kvalitetssikring, pakking og distribusjon. Oppgavene kan tilpasses alle og gir en følelse av mestring – som igjen fører til arbeidsglede og stolthet.

– Jobbfrukt er mer enn bare en fruktkurv på jobben. Det er rett og slett en fruktkurv med mening. Alle bedrifter som bestiller frukten sin fra Jobbfrukt tar et viktig samfunnsansvar, sier han.

Bildet er tatt hos Fasvo i Fredrikstad

Levert med stolthet

Internt i Jobbfrukt sier de at frukten er dyrket med kjærlighet, pakket med nøyaktighet, levert med stolthet og mottatt med glede. For det er nettopp det det er. Alle blir glade av å ha tilgang på frisk frukt på arbeidsplassen sin.

– Et av våre mål er at det å tilby sine ansatte frukt på arbeidsplassen skal bli like naturlig som å tilby kaffe, sier Strand.

Jobbfrukt garanterer stor variasjon og aktuelle produkter innenfor sesongene i sine kurver. Selv om de 83 lokale Jobbfrukt-leverandørene selv er ansvarlig for pakking og distribusjon av produktene, følges de tett opp av BAMA som leverer varene til Jobbfrukt-leverandørene.

– Selvfølgelig er jeg stolt av jobben vi gjør. Den har en tilleggsverdi. Vi selger ikke bare frukt, men vi hjelper også mennesker med å få en meningsfull hverdag, avslutter Sveinung Strand.

Jobbfrukt er egentlig en klassisk vinn-vinn-situasjon. Bedriften din får frisk frukt levert på døra, samtidig som den tar et viktig samfunnsansvar og skaper verdifulle lokale arbeidsplasser for de som virkelig trenger det.

Bestill gratis fruktkurv i dag